vrijdag 8 maart 2013

Workshops in april

In april kom ik weer naar Nederland om enkele workshops te houden. De workshop Hoeven Kijken is nu nog verder uitgewerkt en aangescherpt. Onmisbare informatie voor elke paardenbezitter! 

Voor iedereen die de Workshop Hoeven Kijken heeft gedaan is er nu ook de praktische vervolg workshop Onderhoudstrimmen

De datums en locatie die op dit moment bekend zijn zijn vrijdagavond 5 april en zaterdag 6 april overdags in Blesdijke Friesland. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar Sigrid Bos.

Download hier de folder als pdf


 

Workshop Hoeven Kijken
Vrijdagavond 5 april, 18.00 - 22.00 u
Locatie: Blesdijke, Friesland, €40 pp
  • Wil je meer over de hoeven van je paard weten?
  • Wil jij een paard dat met gemak over elk terrein loopt?
  • Wil je kreupelheid in de toekomst voorkomen?
  • Wil je beginnende hoefproblemen leren herkennen?
Doel van de workshop
Het doel van deze workshops is om paardeneigenaren beter geïnformeerd en met andere ogen naar de hoeven van hun paard te leren kijken. Tijdens de workshop is veel ruimte voor vragen, dialoog en uitwisseling van ervaringen.

De theorie
  • Evolutie van de hoef
  • De geschiedenis & traditie
  • Anatomie & biomechanica
  • Factoren die de hoef beïnvloeden
  • Trimmen / bekappen
  • Veel voorkomende hoefproblemen
De praktijk
In de praktijk gaan we met deze nieuwe kennis naar hoeven kijken. Hoe loopt het paard en hoe zet hij z’n voeten neer? Wat zien we als we de hoef ‘lezen’? Zijn er problemen? Wat kan er beter? Is de hoef goed bekapt? Onder welke invloeden zal de gezondheid van de hoef verbeteren?



Workshop Onderhoudstrim
Zaterdag 6 april, 10.00 - 16.00 u
Locatie: Blesdijke, Friesland, €95 pp

Voor veel onbeslagen paarden is het goed om zeer regelmatig (elke 4 weken) de hoeven bij te vijlen. Als je paard geen grote problemen heeft is het mogelijk tussen de afspraken met je hoefspecialist door zelf dit onderhoud te doen.

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor iedereen met een eigen, onbeslagen paard dat geen grote hoefproblemen heeft en makkelijk voeten geeft.

Opbouw van de workshop
Bij elk paard kijken we eerst wat er moet gebeuren.  Vervolgens wordt het bekappen stapsgewijs uitgelegd en uitgevoerd. Iedereen leert van elkaar en oefent op eigen paard onder toezicht.

Voorkennis

Om deze dagcursus te doen is het belangrijk dat je eerst de workshop Hoeven Kijken hebt gedaan.

Meenemen
Neem je paard, een hoevenkrabber en een paar stevige handschoenen mee. Als je een vijl en messen hebt kun je die ook meenemen of tegen kostprijs aanschaffen op de dag. Koffie, thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten